Web Analytics Made Easy - Statcounter

مأموران اداره رصد فضای مجازی پلیس فتای مرکز استان خراسان رضوی در عملیات سایبری و اطلاعاتی به اخباری دست یافتند که نشان می داد شبکه ای غیر قانونی در بستر تلگرام اقدام به فروش سؤالات کنکور می کند.

به گزارش رکنا، گردانندگان این کانال تلگرامی که تعداد زیادی عضو داشت مدعی بودند که در قبال دریافت مبالغی مختلف سؤالات کنکور پیش رو را به فروش می رسانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با شناسایی شدن این کانال مجازی بلافاصله مراتب به دستگاه قضایی اعلام و دستور یکی از قضات دادسرای عمومی و انقلاب مرکز استان خراسان رضوی برای دستگیری متهم یا متهمان این پرونده صادر شد.

با صدور مجوز قضایی رسیدگی به این پرونده در دستور کار مأموران اداره مبارزه با جرائم سایبری پلیس فتای استان قرار گرفت و تحقیقات مجریان قانون برای ردزنی دست اندرکاران این شبکه شیادی آغاز شد.

فروش چند میلیون تومانی سؤالات کنکور

در ادامه تحقیقات مأموران پلیس فتا مشخص شد که گردانندگان این کانال تلگرامی، با وعده انتشار سؤالات کنکور مبالغی از یک میلیون تا 15 میلیون تومان اخذ و با این ترفند مخاطبان زیادی را هم جذب کانال خود کرده اند.

تحقیقات این پرونده برای به دام انداختن متهمانش ادامه داشت تا اینکه کارشناسان پلیس فتا با اقدامات فنی و پلیسی سرنخ هایی از عامل ایجادکننده این صفحه تلگرامی به دست آوردند.

همین سرنخ موجب شد تا ضابطان قضایی مردی سال خورده را که در یکی از شهرستان های استان خراسان رضوی بود ردزنی و شناسایی کنند. این مرد سال خورده که به ظاهر کانال تلگرامی از سوی او ایجاد شده بود به مرکز پلیس فتای استان احضار شد اما پس از اطلاع از موضوع اعلام بی خبری کرد و مدعی شد که هیچ اطلاعی از این ماجرا ندارد.

او حتی مدعی شد که نه تنها سیم کارت ندارد بلکه کار با گوشی هوشمند را هم بلد نیست.

سرنخ هایی که به نوه پیرمرد رسید

در حالی که مرد سال خورده مدعی بود که هیچ اطلاعی از موضوع کلاهبرداری های مجازی ندارد، مأموران فرضیه اینکه احتمالا شخصی از نزدیکانش با سیم کارت متعلق به او اقدام به راه اندازی کانال تلگرامی کرده باشد، تحقیقات خود را جلو بردند.

بررسی های این پرونده ادامه داشت تا اینکه کارشناسان پلیس فتای شهرستان سرخس رد پای نوه این پیرمرد را در این ماجرا یافتند. در تحقیقات تکمیلی نیز مشخص شد که نوه این مرد دانشجوی سال اول دانشگاه است که کانال موصوف را راه اندازی کرده است.

اخذ سیم کارت با کارت ملی پدر بزرگ

رئیس پلیس فتای استان خراسان رضوی در تشریح دیگر ابعاد این پرونده گفت: مأموران پس از کسب این اطلاعات بلافاصله به سراغ متهم رفته و او را در اقدامی غافل گیرانه به دام انداختند.

سرهنگ جواد جهانشیری افزود: در تحقیقات تکمیلی پرونده نیز مشخص شد که نوه پیرمرد با همدستی 2تن از دوستانش با در دست داشتن کارت ملی پدربزرگ خود اقدام به اخذ سیم کارت کرده و به قصد کلاهبرداری از داوطلبان کنکوری کانالی تلگرامی با نام «فروش سؤالات کنکور» راه اندازی کرده است.

به گفته این مقام ارشد پلیس فتای استان، متهم و همدستانش مبالغی در حدود 700میلیون ریال از طریق فروش سؤالات جعلی کنکور به دست آورده اند. که تحقیقات درباره تعداد و میزان کلاهبرداری های آن ها ادامه دارد.

سرهنگ جهانشیری ادامه داد: کانال تلگرامی موصوف که 5هزار و 389 نفر عضو داشت نیز مسدود شد و متهمان برای سیر مراحل قضایی روانه دادسرا شدند.

رئیس پلیس فتا استان ضمن هشدار به شهروندان تاکید کرد: امروز کلاهبرداران با توجه به گستردگی فضای سایبری و امکان ایجاد هویت پنهان در فضای سایبری، این فضا را برای افعال مجرمانه خود مستعد می‌دانند، بنابر این شهروندان با عدم اعتماد به هویت اعلام شده توسط افراد از قبول هرگونه پیشنهادی خلاف قانون و مقررات پرهیز نموده تا دستمایه کلاهبرداران فضای سایبری قرار نگردند.

همچنین شهروندان می‌توانند جهت ارسال گزارش و یا در صورت وقوع هرگونه اتفاق و حادثه‌ای در فضای سایبری با شماره تماس 096380 مرکز فوریت‌های سایبری پلیس فتا ارتباط برقرار نموده تا نسبت به دریافت خدمات فوریت سایبری توسط کارشناسان پلیس فتا بهره‌مند گردند. یا با آدرس الکترونیکی به نشانیwww.cyberpolice.ir از بروز ترین اخبار و حوادث و آموزش های پیشگیرانه در حوزه فضای سایبری مطلع گردند.

منبع: رکنا

کلیدواژه: سهام عدالت قیمت خودرو کرونا تلگرام سؤالات کنکور اخبار حوادث کنکور شهروندان فروش سئوالات کنکور سهام عدالت قیمت خودرو کرونا قیمت فیلم بازار آزاد دنیا جهانبخت فریبا نادری بازیگر فریبا نادری سحر قریشی فال قیمت دلار استان خراسان رضوی پلیس فتای استان کانال تلگرامی سؤالات کنکور فضای سایبری پلیس فتا سیم کارت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۰۵۳۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعال نبودن تنظیمات امنیتی عامل ۸۰ درصد هک کاربران است

معاون فنی پلیس فتا فراجا گفت: فعال نکردن تنظیمات امنیتی عامل ۸۰ درصد هک و دسترسی غیر مجاز مجرمان سایبری به حساب کاربری کاربران در شبکه اجتماعی و پیام‌رسان‌ها است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، حسن منصوری اظهار کرد: بر اساس تجزیه و تحلیل فنی پرونده‌های قضائی و مرجوعه به پلیس فتا، مشخص است عامل اصلی هک و دسترسی غیرمجاز مجرمان سایبری به حساب کاربری کاربران در شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های بومی و غیر بومی، فعال نکردن رمز تأیید دو مرحله‌ای و استفاده از رمز آسان و قابل حدس است.

وی با بیان اینکه فعال نکردن تنظیمات امنیتی عامل ۸۰ درصد هک و دسترسی غیر مجاز مجرمان سایبری به حساب کاربری کاربران در شبکه اجتماعی و پیام‌رسان‌ها است، افزود: افراد کلاهبردار با سوءاستفاده از آگاهی نداشتن و سهل‌انگاری تعدادی از کاربران فضای مجازی به راحتی نسبت به هک حساب‌های کاربری آنان در پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی اقدام می‌کنند.

معاون فنی پلیس فتا فراجا با اشاره به تهدیدات و مخاطرات ایجاد دسترسی غیرمجاز به حساب‌های کاربری افراد، تصریح کرد: مجرمان سایبری پس از انجام این فرایند ضمن دسترسی به اطلاعات خصوصی و محرمانه افراد فریب خورده، زمینه اخاذی و باج‌گیری سایبری را آغاز می‌کنند.

منصوری گفت: در مرحله بعد افراد کلاهبردار با دسترسی به مخاطبان این افراد، زمینه فریب آنان را با ارسال پیامک حاوی لینک‌های آلوده، ارائه خدمات یا مساعدت مالی فراهم می‌کنند.

وی ادامه داد: افراد با استفاده از رمزهای پیچیده و غیر قابل حدس روی شبکه‌های اجتماعی، با مراجعه به قسمت تنظیمات (settings) پیام‌رسان‌های بومی و غیر بومی و داشبورد حساب ( Account) ،گزینه تأیید دو مرحله‌ای ( two- stepverification) را انتخاب و نسبت به تعیین رمز عبور و تنظیم روی ایمیل شخصی اقدام کنند.

معاون فنی پلیس فتا فراجا خاطرنشان کرد: شهروندان در صورت نیاز به دریافت راهنمایی تخصصی و فنی با برقراری تماس با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ از خدمات مشاوره‌ای این پلیس بهره‌مند شوند.

کد خبر 751709

دیگر خبرها

  • سیل هواپیما‌ها و باند‌های فرودگاهی در جنوب برزیل را زیر آب برد (فیلم)
  • عامل ۸۰درصد دسترسی غیرمجاز به حساب کاربری کاربران چیست؟
  • دستگیری کلاهبردار با رسید ساز جعلی
  • چرا موبایلمان هک می‌شود؟ | تنها راه‌ جلوگیری از هک شدن در اینستاگرام، تلگرام و واتس‌اپ
  • فعال نبودن تنظیمات امنیتی عامل ۸۰ درصد هک کاربران است
  • عامل ۸۰ درصد دسترسی غیرمجاز و هک حساب کاربران شبکه‌های اجتماعی
  • بازداشت باند دختران نامرئی بعد از سرقت از مرد جوان!
  • سارق کارت بانکی بیماران و کادر بیمارستان دستگیر شد
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹هزار
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹/دلار تلگرامی خریدار ندارد